Ας συστηθούμε…

Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης και μάθησης «Χάρτινο Καραβάκι» είναι ένας χώρος έκφρασης και επικοινωνίας για παιδιά, αλλά και για ενήλικες. Μέσω των τεχνών, όπως είναι το θέατρο, η μουσική, τα εικαστικά, μαθαίνουμε να αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας δημιουργικά και να αποκτούμε καινούργιες γνώσεις διασκεδάζοντας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με όλες τις τέχνες, ανακαλύπτουν νέους τρόπους έκφρασης και αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν την αξία της ομάδας, αφού δρουν μέσα σε αυτήν. Οι ενήλικες από την άλλη γίνονται και αυτοί ξανά παιδιά! Γιατί κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχει ανάγκη το παιχνίδι και τη δημιουργία.


Ειδικά στις μέρες μας που κυριαρχεί το άγχος και η απομόνωση, η τέχνη μπορεί να μας βοηθήσει να θυμηθούμε τι πραγματικά είναι σημαντικό στη ζωή μας, καθώς και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις εκφραστικές δυνατότητές μας. Γι’ αυτό στο εργαστήρι μας, μικροί και μεγάλοι, καλούνται όλοι να ζήσουν μαζί μας τη χαρά της δημιουργίας.


Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους παιδαγωγούς και καλλιτέχνες, που στόχο έχουν να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών μέσα από την αρμονική συνύπαρξή τους και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους μέσα από τις τέχνες και το παιχνίδι.


Το «Χάρτινο Καραβάκι» φτιάχτηκε, για να προσφέρει ψυχαγωγία σε ένα ευχάριστο, ζεστό και κυρίως ασφαλές περιβάλλον. Το πλήρωμά μας είναι έτοιμο να σαλπάρει… Σας περιμένουμε με χαρά να γίνετε συνταξιδιώτες μας!

Υπεύθυνη του εργαστηρίου
Έρη Μανουρά, Θεατρολόγος-ΜουσικόςΒιογραφικό σημείωμα

Κατάγεται από την Κρήτη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλοσοφική Σχολή, 2006). Ξεκίνησε μουσικές σπουδές στο Ωδείο Ρεθύμνου (πιάνο, τραγούδι, χορωδία) και συνέχισε στο Ωδείο «Μουσικός Σύνδεσμος Αθηνών–Αυγερινός» στο Παγκράτι, όπου πήρε πτυχίο με βαθμό άριστα στο κλασικό τραγούδι, με καθηγήτρια την Κωνσταντίνα Ψωμά (2008). Τη χρονιά 2010-2011 παρακολούθησε στη Σχολή Μιούζικαλ στο Ωδείο «Φακανάς» το τμήμα Professional Musical Theater Performance, με καθηγήτρια τη Σία Κοσκινά. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο «Βαφείο» πλάι στον Λάκη Καραλή, καθώς και στο θεατρικό εργαστήρι «Περιπλάνηση» με καθηγητές την Άννα Ετιαρίδου και τον Κώστα Δελακούρα. Έχει εργαστεί σε σχολεία και νηπιαγωγεία της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς και σε χώρους έκφρασης ως δασκάλα θεατρικής αγωγής και ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και θεατρολόγος σε παραστάσεις της ομάδας «Προσωδία» του Θεάτρου «Βαφείο». Επίσης, έχει παίξει σε παραστάσεις των ομάδων «Πλάνη», «Θυγατέρες» και «Σκηνοβάτες». Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρεθύμνου και το «Σπίτι της Κύπρου». Ακόμα έχει τραγουδήσει στη σειρά «Καρυωτάκης», καθώς και στο CD «Σούπερ Μάρκετ» του Λάκη Καραλή. Τον Φεβρουάριο του 2014 παρακολούθησε με επιτυχία το σεμινάριο «Παιδιατρικές βοήθειες» της Rescue Training International, όπου έλαβε την αντίστοιχη εγκεκριμένη πιστοποίηση.