Κανονισμός Λειτουργίας
 1. Τα πρωινά και απογευματινά τμήματα ξεκινούν να λειτουργούν με την έναρξη του σχολικού έτους και σταματούν με τη λήξη του σχολικού έτους. Τον Ιούνιο και Ιούλιο λειτουργεί summer camp για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.


 2. Tα δίδακτρα για τα πρωινά και απογευματινά τμήματα είναι μηνιαία και κάθε μήνα προπληρώνονται στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Σε περίπτωση απουσίας του μαθητή για οποιοδήποτε λόγο, τα δίδακτρα δε μειώνονται, αλλά καταβάλλονται κανονικά.


 3. Το Χάρτινο Καραβάκι ακολουθεί όλες τις σχολικές γιορτές και αργίες, όπως ορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Τα μαθήματα που συμπίπτουν με τις αργίες δεν αναπληρώνονται και δεν υπάρχει μείωση των διδάκτρων.


 4. Πιο συγκεκριμένα οι αργίες που το Χάρτινο Καραβάκι παραμένει κλειστό είναι:


  - 28η Οκτωβρίου.
  - Οι γιορτές των Χριστουγέννων από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου
  - Καθαρά Δευτέρα.
  - 25η Μαρτίου.
  - Η περίοδος του Πάσχα από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
  - Πρωτομαγιά.
  - Του Αγ. Πνεύματος.

  Κατόπιν συνεννόησης και εφόσον είναι επαρκής ο αριθμός συμμετοχών διοργανώνονται εορταστικά camps κατά την περίοδο των γιορτών.


 5. Σε περίπτωση απουσίας για οποιοδήποτε τμήμα ο γονέας οφείλει να ενημερώνει εγκαίρως τηλεφωνικά.


 6. Σε περίπτωση δικής μας ευθύνης, μπορεί να γίνει αναπλήρωση μαθήματος κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς.


 7. Παρακαλούμε τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά 10 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη του μαθήματος.


 8. Το ωράριο των μαθημάτων για όλα τα τμήματα είναι σημαντικό να τηρείται. Σε περίπτωση που κάποιος γονιός καθυστερήσει να παραλάβει τον μαθητή ή επιθυμεί να στείλει για την παραλαβή του άλλον συνοδό, οφείλει να ενημερώσει τηλεφωνικά και ο συνοδός οφείλει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα.


 9. Η επικοινωνία γονέων-παιδαγωγών γίνεται σε προγραμματισμένες πρωινές – απογευματινές συναντήσεις καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πέρα απ’ αυτό, όμως, χρήσιμο είναι να επικοινωνείτε με το εργαστήρι και να ενημερώνετε τις δασκάλες για κάθε γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την υγεία, τον συναισθηματικό κόσμο και τη συμπεριφορά του παιδιού. Παρακαλούμε η επικοινωνία αυτή να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος . Το καλύτερο θα ήταν να κλείνετε κάποιο ραντεβού και παρακαλούμε να μη συζητάμε θέματα που αφορούν τα παιδιά μπροστά στα παιδιά.


Κανονισμός Λειτουργίας για πάρτυ και εκδηλώσεις
 1. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο μας έχουν αποκλειστικά και μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν αναλαμβάνουμε την φύλαξη παιδιών.


 2. Άρτια εκπαιδευμένοι και έμπειροι παιδαγωγοί αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία των παιδιών για όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.


 3. Το περιβάλλον μας πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τα παιδιά που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας.


 4. Τα παιδιά συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας πάντοτε υπό την εποπτεία και την επίβλεψη των γονέων/συνοδών τους, οι οποίοι είναι καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα παιδιά που συνοδεύουν. Το Κέντρο μας ουδεμία ευθύνη φέρει σχετικά με την επίβλεψη ή επιτήρηση των παιδιών.


 5. Τα παιδιά πρέπει να φορούν τα παπούτσια τους καθ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.


 6. Οι γονείς/συνοδοί δεν πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά να σκαρφαλώνουν στα τραπέζια, τις καρέκλες και τους καναπέδες που βρίσκονται στο χώρο.


 7. Για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών, η Διεύθυνση του Κέντρου μας διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις σε παιδιά που έχουν επιθετική ή ανάρμοστη συμπεριφορά, προς αποφυγήν διαπληκτισμών ή τραυματισμών των λοιπών παιδιών.


 8. Η διεύθυνση του εργαστηρίου είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή παρατήρηση.