Τμήματα για παιδιά και εφήβους

Πρωινά τμήματα για παιδιά 3 έως 5 χρόνων

Τμήματα καθημερινής μελέτης για παιδιά δημοτικούΘεατρικό παιχνίδι

Προσχολική ηλικία (3,5-6 ετών)
Α΄ - Γ΄ δημοτικού
Δ΄ - Στ΄ δημοτικού

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Μέσα από διάφορα κινητικά και λεκτικά παιχνίδια, την παντομίμα, τους αυτοσχεδιασμούς και τη δραματοποίηση ιστοριών, τα παιδιά θα εκφραστούν και θα δημιουργήσουν μέσα στην ομάδα. Δεν υπάρχει αυτό που λένε «ταλέντο» στο θεατρικό παιχνίδι. Όλα τα παιδιά μπορούν να παίξουν! Με το θεατρικό παιχνίδι καλλιεργούν τον εσωτερικό τους κόσμο και την προσωπικότητά τους, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να βιώνουν τα συναισθήματά τους και να μη φοβούνται να τα εκφράσουν. Νιώθοντας την ασφάλεια ότι βρίσκονται σε έναν ρόλο, τα παιδιά μπορούν να εκμυστηρευτούν τις ανησυχίες τους, ολόκληρο τον κόσμο της ψυχής τους, χωρίς επιφύλαξη ή αναστολές ότι κάποιος θα τα κατακρίνει ή θα τα κοροϊδέψει. Μαθαίνουν έτσι να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, να ευαισθητοποιούνται και να μοιράζονται τους προβληματισμούς τους.


Κύριο εργαλείο μας στο θεατρικό παιχνίδι είναι το παραμύθι, που είναι ένα εργαλείο γνώσης και προσωπικής εξέλιξης, μια τεχνική επίλυσης προβλημάτων, ενώ παράλληλα βοηθά στην ανάπτυξη της γλωσσικής δεξιότητας. Μέσα από τον συμβολισμό και τους μηχανισμούς ταύτισης και προβολής ενός παραμυθιού δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν τον εαυτό τους και να διαπραγματευτούν θέματα της καθημερινότητάς τους. Η ταύτιση με τους ήρωες μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε, να μάθουμε και να δοκιμάσουμε τρόπους επίλυσης διάφορων εσωτερικών συγκρούσεων (π.χ. σύγκρουση καλού και κακού), αλλά και τη διαφορά μεταξύ θάρρους και δειλίας, τη χρησιμοποίηση της εξυπνάδας σαν όπλο ενάντια στη δύναμη κ.λπ., καθώς οικοδομούμε σ’ αυτήν την τρυφερή ηλικία σταδιακά το προσωπικό αξιακό μας σύστημα. Τα υλικά μας θα είναι απλά, ακριβώς γιατί τα παιδιά περιστοιχίζονται συνήθως καθημερινά από πολλά και διάφορα υλικά αγαθά. Σ’ αυτό το εργαστήρι όπλο μας θα είναι η φαντασία! Ένα απλό πανί ή ένα χαρτί που θα το μεταμορφώσουμε σε θάλασσα, ήλιο, βουνό κ.λπ. ή και ένα καπέλο είναι αρκετά για να μας βοηθήσουν στο «ταξίδι» μας. Και αν οι αποσκευές μας είναι φορτωμένες με κέφι, επινοητικότητα και μπόλικη αγάπη, τότε είμαστε έτοιμοι να σαλπάρουμε!


Επιστροφή στο μενού επιλογών

Θεατρική αγωγή
΄Εφηβοι 13-18 ετών

Σε αυτό το εργαστήρι θα δοθεί η δυνατότητα στους εφήβους να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά παίζοντας θέατρο. Όπως και στο εργαστήρι του θεατρικού παιχνιδιού, έτσι και εδώ τα παιδιά θα μπορούν να πειραματιστούν, να εκφραστούν, να παίξουν και παράλληλα να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες. Να εκφράσουν ελεύθερα και αβίαστα τον ψυχικό τους κόσμο και την προσωπική τους γνώμη. Επικοινωνιακές ασκήσεις, παντομίμα, αυτοσχεδιασμοί, δημιουργική γραφή, καθώς και προσέγγιση ρόλων και θεατρικών ή λογοτεχνικών κειμένων είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου εργαστηρίου. Μέσα από το θέατρο τα παιδιά μαθαίνουν την έννοια της δικαιοσύνης, της ισότητας, της συνεργασίας, την αξία της διαφορετικότητας και ανακαλύπτουν την έννοια της αυτογνωσίας. Η θεατρική αγωγή μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στις επιδόσεις ενός παιδιού στο σχολείο, καθώς ενισχύει την αυτοπεποίθηση και κάνει τον έφηβο να πιστεύει στις ικανότητές του. Μην ξεχνάμε ότι η εφηβεία είναι μια περίοδος με ιδιαίτερες ανησυχίες, προβληματισμούς και διλήμματα για το μέλλον. Η θεατρική αγωγή δίνει τη δυνατότητα στον έφηβο να αποφορτιστεί, μετατρέποντας το άγχος σε ώθηση. Αξίζει να δοθεί η ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο από τη ρουτίνα των μαθημάτων και να εκφραστούμε ελεύθερα μέσα από το θέατρο!


Επιστροφή στο μενού επιλογών

Εικαστικό εργαστήρι
Προσχολική ηλικία (3,5-6 ετών)
Α΄ - Γ΄ δημοτικού
Δ΄ - Στ΄ δημοτικού

Ας βάλουμε τις ποδιές μας και ας λερωθούμε με χρώματα! Σε αυτό το εργαστήρι θα παίξουμε με τα υλικά και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας μοναδικά έργα τέχνης, ενώ παράλληλα θα μάθουμε για τους σημαντικότερους ζωγράφους, τις τεχνικές και το έργο τους. Πηλός, λαδοπαστέλ, χαρτόνια, τέμπερες, πινέλα… σας περιμένουν και το εικαστικό μας ταξίδι θα ξεκινήσει!


Επιστροφή στο μενού επιλογών

Μουσικοκινητική αγωγή
Προσχολική ηλικία (3,5-6 ετών)

Νότες, μουσικά όργανα, ρυθμός, μελωδίες από όλο τον κόσμο, κίνηση και παιχνίδι. Όλα αυτά περιμένουν τα παιδάκια σας στο εργαστήρι της μουσικοκινητικής αγωγής. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με διάφορα μουσικά όργανα, θα εκφραστούν με τη φωνή και το σώμα τους μέσα από ομαδικά μουσικά παιχνίδια και θα φτιάξουν τη δική τους ορχήστρα!


Η μουσική, με την όποια της μορφή, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη δόμηση του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών. Μέσω της μουσικής τα παιδιά θα αναπτύξουν την ενεργητική ακοή τους, θα εξοικειωθούν με μουσικές έννοιες, θα εκφραστούν ελεύθερα και θα ευαισθητοποιηθούν, ενώ παράλληλα θα μάθουν την αξία της συνεργασίας με τα άλλα παιδιά.


Επιστροφή στο μενού επιλογών

Χορωδία GLEE-FADA CLUB
Δ΄-Στ΄ δημοτικού
Έφηβοι 13-18 ετών

Σε αυτό το διαφορετικό εργαστήρι τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής… τραγουδώντας! Τραγούδια από το μουσικό θέατρο, καθώς και από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο σας περιμένουν να τα ερμηνεύσετε. Στο GLEE-FADA CLUB θα καλλιεργήσουμε τις φωνές μας μαθαίνοντας διάφορες σημαντικές τεχνικές (π.χ. διαφραγματική αναπνοή), θα μάθουμε διφωνίες και θα τραγουδήσουμε σε ντουέτα και solo. Σε θεωρητικό επίπεδο θα μιλήσουμε για τις βασικές έννοιες και την ιστορία της μουσικής, ενώ παράλληλα θα γίνονται προβολές αντίστοιχων βίντεο και ντοκιμαντέρ.


Θα μάθουμε να τραγουδάμε μέσα στο σύνολο, όπου η μία φωνή θα συμπληρώνει την άλλη. Θα φτιάχνουμε ακόμη τις δικές μας χορογραφίες πάνω σε τραγούδια που θα επιλέξουμε!


Σας περιμένουμε για μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία στη Γλυφάδα!Επιστροφή στο μενού επιλογών

Παίζοντας με τα αγγλικά
Προσχολική ηλικία (3,5-6 ετών)

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα γνωρίσουν την αγγλική γλώσσα μέσω κίνησης, τραγουδιού, γλωσσικών παιχνιδιών, ποικίλων οπτικοακουστικών μέσων, καρτών, αφήγησης παραμυθιού, εικαστικών παιχνιδιών... Κατά τη διάρκειά του θα μάθουμε βασικές λεξούλες από διάφορες κατηγορίες, όπως τα χρώματα, τα ζώα, τα φαγητά, μέρη του σώματος κ.ά. Στόχος μας είναι να έρθουν τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, που δεν είναι άλλος από το παιχνίδι!


Επιστροφή στο μενού επιλογών

Εργαστήρι λαογραφίας και πολιτιστικής παράδοσης
(παιδιά δημοτικού)

Ένα διαφορετικό εργαστήρι, στο οποίο θα γνωρίσουμε σημαντικά στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού, ήθη και έθιμα της παράδοσής μας, αλλά και στοιχεία άλλων πολιτισμών. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη λαογραφία δημιουργικά και μέσω όλων των τεχνών, όπως το θέατρο, η μουσική, ο χορός και η λογοτεχνία. Παραδοσιακές μουσικές, τραγούδια, λαϊκά παραμύθια, δημοτική ποίηση, παραδοσιακά παιχνίδια, επισκέψεις σε μουσεία, προβολή ντοκυμαντέρ. Όλα αυτά συνθέτουν το συγκεκριμένο εργαστήρι, που σαν στόχο έχει τη γνωριμία των παιδιών με τον λαϊκό πολιτισμό, την ευαισθητοποίησή τους, την ανάπτυξη της φαντασίας τους, την επαφή τους με μορφές και τρόπους ζωής προηγούμενων γενεών, αλλά και τη γνωριμία με άλλους εθνικούς λαϊκούς πολιτισμούς. Ελάτε να μας ταξιδέψει το «Χάρτινο Καραβάκι» σε έναν κόσμο του παρελθόντος και του παρόντος, όπου δεν υπάρχουν σύνορα!


Επιστροφή στο μενού επιλογών

Χορός Latin
Προσχολική ηλικία (4-6 ετών)
Α΄-Στ΄ δημοτικού

Τα παιδιά θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας λατινοαμερικάνικους χορούς, αλλά και Zumba, ενώ παράλληλα κοινωνικοποιούνται και γυμνάζονται σωστά. Ένα τμήμα με πολύ κέφι, εκτόνωση, άσκηση και γέλιο περιμένει τα παιδάκια σας στο «Χάρτινο Καραβάκι»!


Επιστροφή στο μενού επιλογών

Βιωματική ομάδα δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης
Ενήλικες

Ένα εργαστήρι για τους γονείς, αλλά και για όποιον μεγάλο θέλει να ξαναγίνει παιδί και να εκφραστεί μέσω της τέχνης! Στο εργαστήρι αυτό μέσα από ασκήσεις γνωριμίας, εμπιστοσύνης και αυτογνωσίας, θα εκφράσουμε τα συναισθήματα και τη διαφορετικότητά μας στην ομάδα. Μέσω όλων των τεχνών, όπως το θέατρο, η μουσική και τα εικαστικά, αλλά και μέσω της λογοτεχνίας, και πιο συγκεκριμένα μέσω του παραμυθιού, θα αναπτύξουμε πτυχές της προσωπικότητάς μας, θα ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας, θα καλλιεργήσουμε τη φαντασία μας και όλα αυτά σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Με λίγα λόγια θα μας δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας δημιουργικά, μακριά από το άγχος της δουλειάς και των προβλημάτων και να εκφράσουμε καλλιτεχνικές μας πλευρές, που μπορεί να μην ξέραμε καν ότι υπάρχουν! Η τέχνη είναι για όλους, μικρούς και μεγάλους, και μας βοηθά να δούμε τον κόσμο με άλλο μάτι! Μεγάλα παιδιά… σας περιμένουμε!


Επιστροφή στο μενού επιλογών

Ιδιαίτερα μαθήματα τραγουδιού
Ενήλικες

Κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να ξεκινήσετε ατομικά μαθήματα τραγουδιού. Τα μαθήματα απευθύνονται είτε σε ηθοποιούς που θέλουν να εξασκήσουν τη φωνή τους ή να προετοιμαστούν για ακροάσεις είτε σε ενήλικες που απλά θέλουν να βάλουν το τραγούδι στη ζωή τους επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Με ειδικές ασκήσεις τεχνικής στα μαθήματα φωνητικής μαθαίνουμε τον σωστό τρόπο χρησιμοποίησης και τοποθέτησης της φωνής μας στις νότες ενός τραγουδιού, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού και κακώσεων του λάρυγγα και των φωνητικών χορδών. Παράλληλα θα δουλέψουμε σε ρεπερτόριο που ταιριάζει στην κάθε φωνή (μουσικό θέατρο, έντεχνο ελληνικό τραγούδι, ξένο σύγχρονο κ.λπ.). Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα και διαρκούν μία ώρα.


Επιστροφή στο μενού επιλογών

Τμήματα καθημερινής μελέτης για παιδιά δημοτικού


Τα παιδιά μελετούν τα μαθήματα της επόμενης μέρας κάτω από την καθοδήγηση των παιδαγωγών μας, οι οποίοι λύνουν τις απορίες τους και οργανώνουν τη μελέτη, επεμβαίνοντας κάθε φορά που το παιδί χρειάζεται περισσότερες διευκρινίσεις. Απώτερος σκοπός μας, πέρα από το να καλύψουμε ενδεχόμενα μαθησιακά κενά, είναι να βοηθήσουμε το κάθε παιδί να αποκτήσει δεξιότητες πάνω στην οργάνωση και τη διαχείριση της μελέτης, προκειμένου να είναι σύντομα σε θέση να συντονίζει αποτελεσματικά το διάβασμά του.


Επιστροφή στο μενού επιλογών